הקניית בעלות

הקניית בעלות – בישראל קיים חוק אשר קובע שיש אפשרות לבצע העברת בעלות ברשות מקרקעי ישראל. כלומר, חוכר יכול להירשם בטאבו כבעלים של נכס. מה היתרונות של פעולה זו ומי יכול לבצע אותה? התחילו לקרוא.

מסלולי העברת בעלות

הקניית בעלות, קרי, העברת בעלות תאפשר לבעלים לבצע שינויים חיצוניים ופעולות נוספות בנכס ללא קבלת אישור מהרשות וזאת כמובן בכפוף לאישור של ועדת התכנון. אפשר שהקניית הבעלות תעשה גם לנכס מסחרי כגון חנות נעלי עקב. בנוסף, בעלי הנכס לא יצטרכו לשלם אגרה/ עמלה לרשות בגין קבלת אישור. באם אתם מוגדרים כחוכרים ומעוניינים בהליך הקניית בעלות ואכן עומדים בכל הקריטריונים הנדרשים, תשויכו לאחד מהמסלולים הבאים:

  • מסלול ללא עלות – מסלול של הקניית בעלות ללא תשלום.
  • מסלול בתשלום – מסלול העברת בעלות בתשלום.

הקניית בעלות - פעולה שהיא זכות

  • חשוב להבין שהעברת בעלות היא זכות, כלומר החוכר הוא זה שיחליט אם הוא מעוניין בהליך זה, אם בתמורה או ללא תמורה. כלומר, אתם יכולים להחליט (באם אתם עומדים בכל הקריטריונים), שאתם מעוניינים בבעלות  מלאה על הנכס שלכם או לא. באם עניתם בחיוב, חשוב שתהיו מודעים לכך שלהיות בעלים של נכס יכול לאפשר לכם לחסוך בכסף ובטרחה. כניסה לאתר מקרקעי ישראל תאפשר לכם לבדוק האם אתם אכן זכאים להקניית בעלות על הנכס בו אתם מתגוררים.

    .

כל היתרונות בפעולה אחת!

ההחלטה שאתם אכן מעוניינים להפוך בעלים על הנכס שלכם תייתר את הצורך שלכם ברשות מקרקעי ישראל.  כלומר, אתם תוכלו לפעול ישירות מול מוסדות שונים בכל הקשור אל הנכס שלכם ללא הסכמה ותשלום לרשות. דבר אשר יחסוך לכם בהוצאות לגבי כל פרויקט הקשור אל הנכס שלכם. בנוסף, חשוב שתיקחו בחשבון שאם הבעלות על הנכס היא בבעלות רשות מקרקעי ישראל ולא בבעלותכם, הרשות יכול לקבוע לכם מה אסור ומה מותר לכם לבנות בכל הקשור אל הנכס שלכם. כמו כן, היא יכולה להיות זאת שקובעת את תאריכי ההתחלה והסיום של פרויקט הרחבה או בנייה בנכס שלכם ועוד. בעלות פרטית של הנכס מעבירה את האחריות אליכם, בעלי הנכס, מבלי שתצטרכו לשלם לרמ"י, דהיינו, חסכון משמעותי בכסף.

הקניית בעלות

הקניית בעלות בנכסים – האם אתם זכאים?

  • ההקנייה רלוונטית לנכסי מגורים ביישובים קהילתיים, במגזר העירוני, בהרחבות של קיבוצים ומושבים ונכסי מגורים שפוצלו. בתים פרטיים עירוניים. אפשרות זו אינה כוללת חוכר שלא סיים את בניית שלד המבנה או הגג שלו. גופים ציבוריים. נכסים שמטרתם ציבורית או חקלאית ועדו. נכון להיום ניתן להיכנס אל אתר GOV ולבדוק היתכנות אותה זכאות לקבלת בעלות על הנכס שלכם או להתייעץ עם מומחה, כמו למשל שמאי מקרקעין, דבר אשר ימנע מכם בזבוז של זמן יקר ובירוקרטיה מסורבלת.

חשוב לדעת

בכדי שתהיו זכאים להיות בעלי הנכס שלכם, אתם חייבים להציג בפני הרשות חוזה חכירה בתוקף, לעמוד בתנאי חוזה החכירה ולשלם את דמי החכירה מראש עבור כל תקופת החכירה. חשוב שתהיו מודעים לכך שבמקרה של הפרת חוזה לא תתאפשר ההקנייה.

בנוסף, באם תקופת החכירה שלכם על הנכס הסתיימה חשוב שתאריכו את היוון הזכויות ותקופת החכירה וזאת על מנת שתוכלו להגיש בקשת הקניית בעלות. במקרים של חוב כספי, חריגות בנכס, עיקול ותביעה הקשורה אל הנכס, לא תוכלו לבצע את הליך הקניית הבעלות על הנכס ולקבל אישור שהנכם בעלי הנכס.

כמה זה יעלה לכם?

ברוב המקרים פעולה זו תיעשה ללא שום דרישה לתמורה ובמקרים בהם תצטרכו לשלם עבור פעולת זו של העברת בעלות, מדובר על תשלום מזערי. תשלום על דירת מגורים בבנייה ובית פרטי (עד 280 מ"ר), היא ללא תשלום. נכס המיועד לתיירות, מסחר ועסקים נוספים, קרוב לוודא שיחויב בתשלום בהתאם לגודלו (ופרמטרים נוספים). באם אתם מעוניינים להימנע מבירוקרטיה סבוכה ומעוניינים שהתהליך יעשה במהירות ובמקצועיות תוכלו לפנות אל משרד אליסף אביטל – משרד שמאות מקרקעין.

הגשת בקשת הקניית בעלות על נכס

טרם הגשת בקשה יש להיכנס לאתר רשות מקרקעי ישראל ולבצע רישום לשירות 'רמ"י שלי' וזאת באמצעות הזדהות במערכת ההזדהות הממשלתית. לאחר מכן, ניתן להגיש בקשה, באם אתם עומדים בקריטריונים של זכאים להגשת בקשה להקניית בעלות.

יש לכם שאלות נוספות בכל הקשור אל הקניית בעלות? מעוניינים להתייעץ עם מומחים בתחום?

צוות המומחים של משרד אליסף אביטל שמאות מקרקעין ישמח לענות על שאלותיכם

התקשרו 054-5765548

ניתן ליצור קשר דרך עמוד הפייסבוק שלנו בקישור: לחצו כאן.

דילוג לתוכן